دکتر محمد مصدق: پس وقتی که ملت، دولتی را سر کار می آورد و دولت مبعوث ملت است نمی تواند صدای ملت را خفه کند و نگذارد مردم حرف خودشان را بزنند. خفه کردن صدای مردم کار سیاست استعماری است. روش آنهاست که نفس کسی در نیاید تا هر کاری دلشان میخواهد بکنند.
iran.citizen@gmail.com

بازگشت شیرهای بدون خورشید مشروطه پس از 29 سال

شیر های سردر مجلس شورای ملی معروف به ساختمان مشروطه در میدان بهارستان تهران که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به زیر کشیده بود، با حذف نشان خورشید به محل خود بازگردانده شده است. در روزهای نخست انقلاب اسلامی، بسیاری از نشان ها، یابودها و بناهایی که از دید انقلابیون مظاهر حکومت پهلوی تلقی می شد تخریب یا به نوعی از انظار عمومی پنهان شد.این شیرها به صورت سه بعدی رو به روی هم و در دست هر یک، شمشیری فلزی و بر پشت آنها نیز علامت خورشید قرار داشته و تا پیش از انقلاب اسلامی به مدت ۷۲ سال بر سر در مجلس شورای ملی بوده است.البته قدمت مجسمه شیر های مجلس ۹۹ سال است و به عنوان نماد قاجاریه و نشانه پرچم ایران در سال ۱۲۸۵ شمسی همزمان با انتقال نمایندگان مجلس از عمارت مدرسه نظام به ساختمان بهارستان که میرزا حسن رشدیه در اختیار مجلس قرار داده بود، در دو طرف لوح ماده تاریخی مشروطه مشهور به عدل مظفر بر سردر اصلی نصب شد. در حال حاضر که شیرها به محل خود بازگردانده شدند، لوح عدل مظفر نیز مانند نشان خورشید از سردر مجلس شورای ملی حذف شده است.

مجلس شورای ملی در جریان جنبش مشروطه و بر پایه اولین قانون اساسی ایران تشکیل شد و همراه با مجلس سنا، در حکم پارلمان ایران بود. مجموعه مجلس شورای ملی و مجلس سنا را اغلب به نام «مجلسین» می‌خواندند.
نخستین جلسهٔ دوره اول مجلس شورای ملی در ۱۸ شعبان ۱۳۲۴ (۱۴ میزان ۱۲۸۵‏/۷ اکتبر ۱۹۰۶) در کاخ گلستان و در حضور مظفرالدین شاه قاجار گشایش یافت و پس از آن خانه میرزا حسین خان سپهسالار (صدراعظم معروف دوره ناصری) واقع در میدان بهارستان (جنب مسجد و مدرسه سپهسالار) به تشکیل جلسات مجلس شورای ملی اختصاص یافت که تا انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ ه‍.ش بیشتر جلسات در همانجا تشکیل می‌‌شد.
از صدور فرمان مشروطیت در سال ۱۲۸۵ خورشیدی تا انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ خ. کلاً ۲۴ دوره مجلس شورای ملی تشکیل شد که البته در میان برخی از این دوره ها ایام فترت پیش می آمد و کشور بدون مجلس می ماند.

0 دیدگاه:

    5 نظر آخر

    5 پست آخر